MEKST konferencija

Ne znam za vas, ali ja obožavam da saznajem i učim nove stvari. Isto tako, obožavam da upoznajem pametne i inspirativne ljude. To je nešto što me pokreće i izmešta iz svakodnevnice i onog osećaja tapkanja u mestu.

Kako nam većini ili studije ili poslovi predstavljaju svakodnevne obaveze, dođe trenutak kada želite da date više jer ste svesni da i možete mnogo više. E, meni je tu na scenu stupio –> BLOG. 🙂

Iako sam više puta do sada isticala koliko sam srećna što sam pokrenula blog i kako je to jedna od boljih odluka koju sam donela u životu, moram to opet da naglasim.

Ukoliko imate utisak da tapkate u mestu neko vreme, niste ispunjeni jer znate da vaš potencijal nije maksimalno iskorišten, a vi želite i možete više, trudite se da radite na sebi van tih svakodnevnih obaveza i onda se nekako sve kockice poslažu i pojavi se neko rešenje i krenete napred.

Meni je to, pogađate, bio BLOG.

Hteli ili ne, ukoliko se posvetite onome što vas zanima, konstantno ćete učiti nove stvari, a sve to sa lakoćom. Jednostavno, bez permanentnog usavršavanja danas prosto ne možete. Ja sam lično oduševljena što iz dana u dan učim i saznajem nove stvari iz raznih sfera, kako individualno, tako i prisustvom na raznim predavanjima, radionicama, seminarima i konferencijama.

Imala sam tu čast da sam dobila poziv da budem zvanični bloger pete jubilarne MEKST konferencije. Kada se to dogodilo pre nekoliko meseci, naravno da sam sa radošću prihvatila poziv. Najavljivani predavači i program koji su organizatori pripremali bili su dovoljan razlog da i ja pristanem da budem deo ove priče, i to sa zadovoljstvom. I jedva sam dočekala kraj novembra da prisustvujem ovom dešavanju.

Sviđa mi se što su organizatori napravili sveobuhvatnu konferenciju pa su svi učesnici imali priliku da prisustvuju različitim segmentima konferencije, kao što su:

 

EDUKACIJA

Na prvom mestu je naravno edukacija. Vodim se mišlju da na svakoj konferenciji i od svakog predavača možemo nešto da naučimo. Čak i kada čujemo nešto što nam je već poznato, nije na odmet da utvrdimo gradivo. Sa MEKST konferencije nosim lepe utiske baš zbog predavača koji su svojim znanjem i iskustvom doprineli da saznam nešto novo. Konferencija je započela izuzetno zanimljivim i dinamičnim predavanjem Paula Papadimitrou – stručnjakom za to kako tehnologija utiče na naš globalni ljudski identitet, koji je uspeo da prenese svoju dobru energiju na nas. Pored njega, imali smo priliku da čujemo zanimljive priče i iskustva i drugih eksperata u svojim oblastima, kao što su: Rob Davidson – generalni direktor MICE Knowledge-a, konsultantske kuće iz Londona, specijalizovane za istraživanje, obrazovanje i obuke za industriju poslovnog turizma, Uglješa Stankov – vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu čija su glavna područja istraživanja strateška uloga informacionih tehnologija u turističkom iskustvu i marketingu i primena prostornih infomacionih sistema u poslovnim aktivnostima, Dalibor Šumiga – specijalista za bihevioralni marketing i osnivač agencije Promosapiens – prve bihevioralne agencije u Adria regiji, Semir Musić – suosnivač agencije za digitalni marketing Lilium Digital , kao i mnogi drugi stručnjaci iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga.

 

NETWORKING

Konferencije su mesta gde možete da upoznate izuzetne ljude, kao i da sretnete neke zanimljive poznanike. Možete da stupite u kontakt i sa predavačima i dobijete koji savet više od njih. Povezivanje sa ljudima ili networking je veoma bitna stavka svih skupova, jer ćete te ljude susretati u poslovnim krugovima u budućnosti, a sa nekima možete postati i prijatelji. Iskoristite priliku da se upoznate i družite sa ljudima sličnih interesovanja i ciljeva.

 

CAREER FAIR

Odličan segment ove konferencije bio je svakako i Career Fair, gde su se predstavile razne kompanije sa dugogodišnjim iskustvom koje su u potrazi za kvalifikovanim kadrom, baš kao što ste vi – mladi, uspešni, zainteresovani da naučite nešto novo i radite na sebi. Carreer Fair je uspešno realizovan po prvi put u okviru ove konferencije, sa tendecijom pojavljivanja sve većeg broja uspešnih kompanija, a samim tim i povećavanja šansi učesnicima da pronađu zaposlenje.

 

OBILAZAK GRADA

Za sve one koji su došli van Novog Sada, kao i za one koji su hteli bolje da upoznaju svoj grad obilazak sa studentima volonterima u ulozi vodiča dao je ovoj konferenciji posebnu čar. Uz druženje i dobru atmosferu učesnici su se upoznali sa znamenitostima Novog Sada i uživali u lepom novembarskom danu.

 

ZABAVA

Gde su mladi, tu je i dobar provod, zar ne? 🙂 Organizatori su se potrudili da prirede dve nezaboravne noći učesnicima, koji su se u opuštenoj atmosferi družili i đuskali do kasno u noć, zajedno sa većinom predavača. Svi su prepričavali kako su se dobro proveli na žurkama, pa čak i predavači. Kako je vama bilo? 🙂

Meni su društvo na konferenciji pravili Danka – RazDanjivanje i Sale, sa kojima sam provela lep i produktivan dan. Drago mi je što smo zajedno iskoristili priliku da saznamo nešto novo, poslušamo i sretnemo inspirativne ljude.

Tako isto i vi, iskoristite svaku priliku da naučite nešto novo, da prisustvujete konferencijama poput MEKST-a, saznajete nove stvari, upoznajete nove ljude, jer verujte mi, to će vam mnogo značiti u budućnosti. A gde ćete bolje od toga da sa ljudima koji slično razmišljaju kao i vi, imaju sličnu energiju stičete nova znanja. Pa takve stvari se ne propuštaju, zar ne?

Ukoliko i vi volite da učite nove stvari, a sfere interesovanja su vam turizam, hotelijerstvo i marketing, konferencija MEKST je pravi izbor za vas.

Ja definitivno dolazim i na #MEKST2019, a vi?

 

Više o ovoj konferenciji možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

 

 

 

 

Disclaimer: Ovaj post je podržan od strane organizatora MEKST konferencije.

Share:

Leave a Reply

Instagram

13   56
14   119
10   75
16   152
6   102

Looking for Something?