5 načina za opuštanje

Da bi se suočili sa svim izazovima koje nam donosi svakodnevnica, neophodno je da pronađemo i praktikujemo određene načine za relaksaciju. Takođe, da bi očuvali naše zdravlje, kako fizičko, tako i mentalno, praktikovanje onih stvari koje vam prijaju će pozitivno uticati na vas.

U moru različitih načina za opuštanje, ovo su 5  koje bih ja izdvojila:

KNJIGA

Obožavaaam da čitam knjige. 📖

Knjiga je odličan način da se opustite i isključite iz svakodnevnice. Meni prija čitanje u tišini, kada sam sama i mogu da se skoncentrišem. Kako najviše vremena za čitanje imam dok sam na odmoru, plaža je moj omiljeni izbor za to.

Knjige mogu da budu sjajna razonoda, a pored toga ne postoji knjiga u kojoj nećete pronaći bar jednu korisnu stvar.

Trenutno čitam knjigu ‘Moć sadašnjeg trenutka’ – Ekart Tol, a neke od knjiga koje su mi se dopale i koje rado preporučujem su: ‘Lovac na zmajeve’ – Haled Hoseini, ‘Julija’ – En Fortije, ‘Dok nisam srela tebe’ – Džodžo Mojes,..

book

FIZIČKA AKTIVNOST

Nedavno sam se ponovo vratila vežbanju, nakon duže pauze koju sam imala zbog povrede noge i moram priznati da mi to jako prija. Smatram da je danas veoma bitno biti fizički aktivan, kako zbog stresa koji gotovo svakodnevno doživljavamo, tako i zbog manje kretanja u toku dana.

Dobar osećaj i energija koju dobijem nakon fizičke aktivnosti me motivišu da treniram redovno. Aktivirajte se, vaš um i vaše telo će vam biti zahvalni na tome.

水分補給

MUZIKA

Po meni, ovo je jedan od najbržih načina da se opustite, ali i oraspoložite. Verovatno svi već imate neku omiljenu pesmu, uz koju uvek zapevušite i zaigrate kada je čujete. Ukoliko nemate, pronađite neku koja vas pokreće. U slučaju da naiđe neka stresna ili neprijatna situacija, vi je ili pustite ili jednostavno zapevušite i odmah ćete se osećati bolje. Probajte, radi provereno! 😉

music

PRIJATELJI

Sa prijateljima se uvek opustim. Nekako, dok provodimo vreme zajedno, isključim se i uživam u trenutku. Tu se uvek nađe razlog za smeh i to vreme provedeno sa njima mi je dragoceno. Uostalom, to sigurno već znate i sami. 😊

friends

MASAŽA

Svi koji mene poznaju, znaju da sam veliki ljubitelj masaža i spa centara. To mi jako prija i opušta me. Ne mogu da zamislim bolji način da osvežim svoj organizam, nego da se prepustim masaži.

Ukoliko neko ne voli masažu, može jednostavno da napuni kadu i uživa u toploj kupki. Voda će pomoći da se oslobodite napetosti i opušta mišiće.

massage

Pronađite načine za opuštanje koji vama prijaju i ne dozvolite da prođe dan, a da bar jedan ne primenite. Koliko god brzo živeli, uvek izdvojite vreme koje ćete posvetiti sebi.

Koji su vaši načini za opuštanje?

 

Share:

Leave a Reply

Instagram

13   56
14   119
10   75
16   152
6   102

Looking for Something?