How to be Parisian?

When it was time to go to Montmartre, I’ve decided to ‘adjust’ my outfit little bit with this incredibly unique place within the metropolis. Walking through narrow cobbled streets, looking at the buildings, seeing artists corner’s everywhere, made me think about old generations of artists who lived and worked here.

Even though Parisian style is all about classic lines and colors, I chose to wear yellow shoes and cute little Zara bag with colorful applications to add a bit of color to my outfit. I love how it worked with simple striped T shirt, jeans and blazer – all in shades of navy blue.

As you already know, I am a huge fan of all kind of hats, so, to my total look I added beret (bought in souvenir shop in Paris), also in navy blue color, which instantly made me feel a bit more Parisian like.

As Karl Lagerfeld said ‘You don’t have to be French, to be Parisian’, sometimes is just enough to roam around one of the most historic and interesting neighborhoods in Paris, no matter what you are wearing.

As always I am super curious to hear how do you like this look?

White and blue house, Montmartre

 

Outfit - Montmartre, Paris

How to be Parisian - Montmartre

Bag - up close

 

 

 

How to be Parisian - Montmartre, Paris

How to be Parisian - Montmartre - outfit

Makeup by: Makeup by SSnezana Kopanja  

Photos by: Jovana Rikalo 

Kada je došlo vreme za obilazak Montmartre-a, rešila sam da i svoju odevnu kombinaciju malo ‘prilagodim’ ovom izuzetno jedinstvenom mestu. Šetajući uzanim uličicama popločanim kaldrmom, osvrtom na zgrade i umetnike koji se nalaze gotovo na svakom koraku, ne možete, a da se ne zamislite kako je život ovde nekada izgledao, sa svim čuvenim umetnicima koji su živeli i radili baš u ovom kraju Pariza.

Iako su za pariski stil pretežno vezani klasični komadi garderobe i svedene boje, odlučila sam da svojoj odevnoj kombinaciji dodam malo jarkih boja. To sam postigla klasičnim cipelama u žutoj boji, kao i torbom sa šarenim aplikacijama. Svidelo mi se kako se sve to uklopilo sa običnom majicom na pruge, farmericama i blejzerom – sve u nijansama mornarsko plave boje.

Kao što već znate, veliki sam ljubitelj svih vrsta kapica i šešira, pa tako nisam ni ovaj put propustila da svoj celokupni izgled upotpunim beretkom (koju sam tamo kupila u prodavnici suvenira), takođe u mornarsko plavoj boji. Mislim da je to ono što je doprinelo da cela odevna kombinacija više podseća na Pariz. Da li se slažete?

Kao što je Karl Lagerfeld rekao ‘Ne morate se roditi u Francuskoj, da bi bili Parižanka’, ponekad je dovoljno samo da se prošetate jednim od najinteresantnijih naselja u Parizu, bez obzira na to kako ste obučeni.

Kao i uvek, jedva čekam da čujem kako vam se dopada ova odevna kombinacija?

 

I wore:

T-shirt/Coat –  H&M

Blazer – New Yorker

Jeans – Zara

Watch – Morgan – Bomar

Bracelet – Pandora

Bag – Zara

Shoes – Nine West

 

1 Comment

  1. July 22, 2017 / 3:23 am

    Ovaj autfit je pun pogodak,beretka je savrsena. Moj san je da odem u Pariz,drago mi je da si ga ti posetila !

Leave a Reply

Instagram

13   56
14   119
10   75
16   152
6   102

Looking for Something?