Srpska Kapadokija – Letenje balonom na vruć vazduh u Srbiji

Znate ono kada dugo imate neku želju, a onda se desi da ta želja može vrlo lako da vam se ispuni, i to bez odlaska na neku daleku destinaciju (jer su moje želje uglavnom vezane za putovanja i neka nova iskustva).

E, upravo se tako meni 1.6.2023. godine jedna želja ispunila. Jeeeej! 😊

I to da letim balonom na vruć vazduh.

I to u Srbiji.

Da, da, dobro ste pročitali. U Srbiji.

Aleksandra Kopanja, Promotivni let u Srpskoj Kapadokiji organizovan za blogere, influensere i medije
Promotivni let u Srpskoj Kapadokiji organizovan za blogere, influensere i medije

Zahvaljujući sjajnoj inicijativi Turističke organizacije opštine Inđija i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam ova ideja o “Srpskoj Kapadokiji” je pretvorena u realnost i zaista je moguće da doživite ovo nezaboravno iskustvo kod nas u Srbiji, u Vojvodini, u Sremu, u opštini Inđija.

Ja sam tog dana od samog jutra bila toliko uzbuđena i jedva sam čekala da stignem na odredište. Kolima iz Novog Sada nam je trebalo oko 45 minuta do hotela Monogram River gde je pristan.

Organizatori su nas lepo i veselo dočekali uz muziku i posluženje. 

Kada smo stigli do pristana, skiper čamca koji je došao po nas nam je rekao da su letovi balonima otkazani i da je tamo na Krčedinskoj adi nevreme, da svi kreću nazad i da, ako želimo, može da nas preveze, ali da nam to ne preporučuje.

Mi smo naravno rešili da idemo, da bar vidimo na kom se mestu sve to dešava. 😃

Krenuli smo i ekipa na brodiću sa mnom je bila sjajna. Tu su bili pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i njegovi saradnici i prijatelji, Ambasador Republike Turske u Beogradu Nj.E. Ambasador Hami Askoj sa suprugom i obezbeđenjem, gospodin Murat Coban iz Kapadokije, od koga su kupljeni baloni i čiji piloti upravljaju njima i koji je vlasnik većine balona u Kapadokiji.

Čast mi je bila biti u takvom društvu. 😊

Međutim, kako smo malo odmakli i prošli Beščanski most, vetar je počeo jače da duva, talasi su bili veći i počeli su da nas po malo zapljuskuju. Ali meni je i dalje bio osmeh na licu i sve mi je bilo zanimljivo. 😀

Već smo bili pokvašeni od vode i zapljuskivanja, uz blago padanje kiše, kada nam je skiper saopštio da ne može da stigne do lokacije zbog vetra, da može ili da pristane odmah tu negde pa da nastavimo pešice oko 1km do centra dešavanja ili da se vratimo nazad.

Pogađate, mi smo izašli i nastavili kroz livadu da šetamo, divimo se prirodi oko nas, šalimo i koračamo po blatu. 😀

Vreme se pogoršavalo, kišica je ispadala, a kako smo se približavali, videli smo da se poslednja ekipa ljudi koja je tu stigla ranije ukrcava na katamaran za povratak nazad. 

Baloni su već bili spakovani i činilo se da se moja želja ipak neće tog dana ostvariti.

I taman kada sam mislila da definitivno ništa od leta, ugledali smo da pokušavaju da podignu jedan balon. O, sreće i radosti. Nekoliko nas je kao hipnotisano krenulao ka balonu. 😀

I na kraju, uspeli smo. LETELI SMO! Ja ne mogu ni da vam opišem rečima kako sam se osećala. Ta mešavina uzbuđenja, radosti, šoka, neverice, sreće.

Reč PRESREĆNA je blaga da opiše kako sam se osećala nakon leta.

A gospođica JA je dobila i sertifikat i uspešno se upisala na listu prvih letova u Srpskoj Kapadokiji.

sertifikat, let balonom

Zahvalna sam što sam imala priliku da budem deo ovog jedinstvenog događaja koji je za predstavnike medija, blogere i influensere organizovala Turistička organizacija opštine Inđija. 

Zaista jedno predivno iskustvo, u dobrom društvu, sa puno smeha i dobre energije.

Mislim da svako treba ovo da doživi, pogotovo što je sada i u našoj zemlji dostupno.

srpska kapadokija

Ukoliko i vi želite da doživite nezaboravno iskustvo letenja balonom na topao vazduh, evo kako i gde je to moguće:

📍 Krčedinska ada, opština Inđija

⛵️ Do Krčedinske ade stižete katamaranom (plovidba traje oko 20ak minuta,  pola sata), a cena povratne karte iznosi 500 rsd po osobi

⚓️ Polazak katamarana je sa pristana kod Hotela Monogram River (bivši hotel Božić) i restorana Sidro

🗓️ Sezona traje od juna do septembra, a letovi su organizovani utorkom, sredom, subotom i nedeljom u periodu od 19-20.30h

🪂 Flotu čine 7 balona, 2 velika (za po 20ak osoba) i 5 manjih (za 3-4 osobe)

💸 Cena karte iznosi 5.940 rsd po osobi

Prijave za let su svakog radnog dana od 10-17h na telefon 065 466 00 69 ili putem mejla kartesrpskakapadokija@gmail.com

⏱️ Letenje traje 10ak minuta

🎈 Baloni lete do 70m visine

Savet: Ponesite sprej ili kremu protiv komaraca, kasnije ćete mi zahvaliti 😉

🏁 START: sezona je počela 3. juna 2023.

Baloni - Srpska Kapadokija

Kao neko ko je ceo život u turizmu, od srednje turističke škole preko osnovnih i master studija na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo – skroz pozdravljam ovaj potez. Srbija će ovom sjajnom novom turističkom atrakcijom sigurno da se pozicionira na turističkim mapama regiona, a i šire.

Ovo je odličan primer razvoja turizma jedne opštine. Primer kako i u ne tako posećenoj oblasti, na rečnom ostrvu kao što je Krčedinska ada, može da se napravi sjajna stvar.

Smatram da su doživlaji i iskustva ono što se pamti za ceo život, tako da investirajte u stvaranje uspomena kojih ćete se zauvek sećati. 😊

Aleksandra Kopanja, Srpska Kapadokija

Gospodinu Nenadu Ivaniševiću, pokrajinskom sekretaru za privredu i turizam i njegovim saradnicima mogu samo da čestitam što imaju sluha da podrže sjajne ideje i time pozitivno utiču na razvoj turizma ne samo Vojvodine, već i cele Srbije.

Još jednom HVALA svima iz Turističke organizacije opštine Inđija – Milanu, Slađi, Maji i Dragani, što tog dana nisam skidala osmeh sa lica i što su ispunili jednu od mojih velikih želja. ❤️

I jedno VELIKO BRAVO za ceo tim! 👏🏽

Ja definitivno planiram ponovo da letim, nadam se po lepšem vremenu i uz sve ostale balone, pa da ceo užitak bude potpun. I jedvaaa čekaam! 😊

Kako se vama čini? Da li biste i vi voleli ovo da iskusite? 😊

potpis

4 Comments

 1. Marija
  June 23, 2023 / 8:55 am

  Sad jedva cekam da i ja probam, hvala na svim informacijama.

  • June 23, 2023 / 9:01 am

   Drago mi je da su ti korisne informacije. 🙂 Javi utiske ako odes. ❤️

 2. Deni
  June 23, 2023 / 2:18 pm

  Divno opisano!
  Hvala na informacijama!

Leave a Reply

Instagram

13   56
14   119
10   75
16   152
6   102

Looking for Something?