‘Dobrodošle u Emirate’

Pre dve godine, u ovo vreme odbrojavala sam dane do polaska u Emirate. Ta godina je divno započela tim putovanjem, a nastavila se brojnim drugim lepim putovanjima.

S obzirom da je pre toga nismo videle neko vreme, moja drugarica Jelena i ja smo bile presrećne jer smo se spremale da posetimo našu dragu drugaricu Sanju, koja živi u tamo.

Direktnim letom iz Beograda do Abu Dabija, uputile smo se u ovu novu avanturu.

map

Let, koji traje oko 6h, je fino protekao. Mislim da je nama vreme do tamo proletelo jer smo se baš radovale susretu sa Sanjom.

passport

I Jelena i ja smo po prvi put išle ovako malo dalje na istok, pa nam je sve bilo interesantno i novo. Nismo mogle da verujemo da stvarno idemo tamo.

jelena-and-i-at-the-airpport

Ujedinjeni Arapski Emirati se sastoje od 7 nezavisnih emirata. Pored svima poznatog emirata Dubai, ostalih 6 su: Abu Dhabi, Ajman, Fujariah, Ras al-Khaimah, Sharjah and Umm al-Quwain. 

Glavni grad UAE je Abu Dabi, u kom smo mi boravile. Bile smo tamo nepune dve nedelje, i sve vreme provedeno tamo mi je bilo predivno. Hvala Sanjice što si nas pozvala i divno ugostila. 💜

Stigle smo u Emirate kasno uveče 7. marta, tako da smo narednog dana kada se Sanja vratila sa posla počele da planiramo šta ćemo i kada da radimo i obilazimo. Njeni drugovi su nas pozvali na večeru, tako da smo to veče svi zajedno otišli u Indijski restoran. Ambijent je bio divan i totalno autentičan, hrana je bila preukusna, a njeni drugovi su brzo postali i naši drugovi, jer su predivni.

Nakon večere, dogovorili smo se da odemo negde na piće. Dok smo se vozili, slušali smo neku lokalnu radio stanicu. Odjednom, voditelj je počeo da priča i rekao nešto ovako: ‘Samo da poželimo Jeleni i Aleksandri dobrodošlicu u Emirate. One su prvi put ovde, želimo im da uživaju dok su ovde’. Ja sam bila u čudu i nisam mogla da verujem šta sam upravo čula.  Još uvek u šoku samo sam pitala ‘Ok, šta se to upravo desilo? Jesam li to dobro čula moje ime na radiju?’ 😊😊😊 Dok smo mi sigurno izgledale smešno tako iznenađene, shvatile smo da su Malek i Ahmed, naši novi drugari iz Abu Dabija to priredili za nas, zajedno sa njihovim drugom koji je DJ i radi na tom radiju. Koliko je to samo lep gest od njih. 😊

Ne mogu vam opisati koliko je mene iznenadio i obradovao taj njihov gest. Baš sam se osećala bitnom i definitivno su mi ulepšali to veče, ali i boravak tamo generalno. Hvala vam momci puno što ste nam ulepšali taj 8. mart i učinili da ga se zauvek sećamo kao posebnog. 😊

Ubrzo nakon toga smo stigli u La Fontanu – kafić/restoran koji se nalazi na 19. spratu, sa pogledom na ceo Abu Dabi. Pogled je predivan. Sva ta svetla i panorama grada su bili kao šlag na torti to veče.

Takođe, prvi put sam tamo probala shishu (nargilu) i uopšte mi se nije dopala na početku. Izgleda da lubenica nije moj favorit kad je nargila u pitanju. 😉

sanja-jelena-and-alex

Sve u svemu, naš prvi dan u Emiratima je protekao savršeno. Prvi utisci su bili i više nego pozitivni i stvarno sam se osečala ‘Dobrodošlom u UAE’. 😊 Toliko lepih malih gestova pažnje i iznenađenja sam tamo doživela i baš zbog njih mi je ovo putovanje ostalo u posebnom sećanju.

Više postova i na srpskom o ovom prefabuloznom putovanju očekujte uskoro na blogu.. 😊

 

Leave a Reply

Instagram

13   56
14   119
10   75
16   152
6   102

Looking for Something?