My Dubai style

When you come to UAE, it’s impossible to miss Dubai, right? So, I was really looking forward to meet this magnificent city. As I mentioned in my previous posts about UAE, we were located in Abu Dhabi, and during our stay we managed to visit Dubai twice.

Kada ste u Emiratima, prosto je nemoguće da ne posetite i Dubai, zar ne? Ja sam se baš radovala odlasku u Dubai i poseti najvišoj zgradi na svetu – Burj Khalifi. Kao što sam vam već pisala u prethodnim postovima o Emiratima, moja drugarica i ja smo bile smeštene u Abu Dabiju, kod naše divne drugarice Sanje. Tokom našeg boravka u Emiratima, uspele smo dva puta da odemo do Dubaija.

While traveling I always try to stay comfy, but still a little bit chic. That’s kind of my ‘rule’ even for whole day visiting tours like this one to Dubai. I chose long super comfy skirt, simple t-shirt, flat sandals and all that I spiced up a little with a belt, jewelry, sunnies and this amazing hat, which is more than useful in the desert, but also add a bit of glam to the total look.

Tokom putovanja, uvek se trudim da mi bude udobno, a da ujedno tu udobost uskladim sa mojim stilom. To je neko moje ‘pravilo’, posebno za celodnevne obilaske kao što je bio ovaj u Dubaiju. Odlučila sam se za super udobnu dugu suknju, običnu majicu i ravne sandalice, a sve to sam upotpunila tankim kaiščićem sa mašnicom, nakitom, naočarima i divnim šeširom, koji je i više nego koristan u pustinjskoj zemlji, a ujedno dodaje malo glamura celoj odevnoj kombinaciji.

For another day spent in Dubai, I chose long sleeveless dress, denim vest and flat sandals made for walking. I curled my hair and I loved how it looked with fedora. I also add a big necklace, golden bracelets and watch. And sunnies, of course, for protection and as a stylish detail, too.

Za našu drugu posetu Dubaiju odabrala sam dugu haljinu bez rukava, teksas prsluk i ravne sandale koje kao da su stvorene za duge šetnje, jer su preudobne. Uvila sam kosu, što se fino uklopilo sa fedorom. I ovog puta sam celu kombinaciju upotpunila aksesoarima – dugom ogrlicom, narukvicom i satom. I naočarima, naravno, koje su neizostavne, kako zbog zaštite od zračenja, tako i kao modni detalj.

Before going to a new country make sure to check out everything about it. Dubai has a dress code based on respect for the culture and religion of the UAE. Make sure to cover up parts of the body that are sensitive to their culture. So, always make sure to dress appropriate according to city/country you are in. 😉

Kao što ste verovatno već informisani, u Dubaiju postoji propisan način odevanja u skadu sa njihovom kulturom i religijom. Zato se potrudite da budete prikladno odeveni, kako ne bi nekog uvredili ili sebe doveli u neprijatnu situaciju. 😉

How do you like my outfits? Which one is your favorite? 🙂

Kako vam se sviđaju ove dve kombinacije? Koja vam se više dopada? 🙂

 

 

7 Comments

  1. Elena
    November 6, 2017 / 4:57 pm

    The second one definitely, I adore curly hair, but the first one is amazing too! xoxo

  2. Boris
    March 19, 2018 / 2:14 pm

    Bas si talentovana, imas smisla i za modu i da nam preneses utiske i dozivljaje sa raznih destinacija na kojima si bila, zadovoljstvo je citati. 🙂

Leave a Reply

Instagram

13   56
14   119
10   75
16   152
6   102

Looking for Something?