5 destinacija za bekstvo od stvarnosti

Leto je uveliko za nama, a pored niskih jesenjih temperatura, zima nam se i kalendarski polako bliži. U prilog tome govori i sneg koji je gradu dodao čarobnu belu notu. Iako sam se baš obradovala prvom snegu i volim da uživam u snežnim prizorima, moje misli ipak lete u neke egzotične i tople predele. U poslednjih par meseci, s vremena na vreme ‘uhvatila’ sam sebe kako se sa sunaščcima u okicama i toplinom u srcu prisećam sunčanih krajeva. Većinu tih mesta sam posećivala baš u ovom nekom periodu godine, zimskim mesecima kada je kod nas vreme hladno, sivo i bez sunca.

Iako sam zimsko dete, moram priznati da leto više volim. Nekako mi je sve lepršavije, šarenije, veselije. Kako su meni leto i plaža sinonimi za sreću ili kako ja volim da kažem ‘my happy place’, a kad tome dodamo i palme, beli pesak i poneki koktelčić, ta sreća je potpuna. Slažete se sa mnom, zar ne? 🙂

Ovi hladni meseci su idealni za beg od stvarnosti, pa ukoliko imate slobodnog vremena i mogućnosti, evo nekoliko destinacija koje sam ja posetila i na koje bih se rado vratila i toplo ih preporučujem.

Pa da počnemo..

MEKSIKO

Ovo je definitivno destinacija koje se najčešće setim u poslednje vreme. Verujem da to ima veze sa činjenicom da sam baš u ovom periodu godine bila tamo i decembar dočekala na plaži.

Kankun je svakako jedno od napoznatijih letovališta u Meksiku, a prepoznatljiv je i po svojim dugim belim peščanim plažama, tirkiznoj boji mora, klubovima i noćnom provodu, tržnim centrima, mnogobrojnim hotelskim lancima, kao i ostalim mestima u poznatoj rivijeri Maja.

Pored Kankuna, ovoj regiji pripadaju i grad Tulum – poznat po arheološkom nalazištu i nestvarno lepim plažama, Playa del Carmen – opušteno simpatično letovalište, popularno ostrvce – CozumelČičen Ica (Chichén Itzá) – arheološko nalazište proglašeno za jedno od novih sedam svetskih čuda, sveta majanska jezera – Cenote i mnoga druga interesantna mesta. Takođe, ova regija je poznata i po mnogobrojnim aktivnostima koje su tamo dostupne kao što su zip line, mnoge vrste sportova na vodi, ronjenje, poseta podvodnom muzeju i sl.

 KUBA

Kuba je magična destinacija. Definitivno je poseta Havani na mene ostavila poseban utisak. To je grad u kome stvarno imate utisak kao da je vreme stalo. U svakom smislu.

Sa Kube nosim predivne uspomene sa ronjenja, plivanja sa delfinima, tu sam prvi put videla i držala u ruci morsku zvezdu, uživala na neverovatnim plažama, probala krokodilsko meso, pila najsavršenije koktele, upoznala interesantne ljude i još mnogo toga.

Sve o mojim avanturama sa Kube možete pročitati u postovima na ovom linku.

EMIRATI

Emirati su se našli na ovoj listi, jer dok ste tamo stvarno imate utisak da ste pobegli u neku drugu realnost. Ne možete a da se ne pitate kako je moguće da je za tako kratko vreme pustinjski pejzaž totalno promenjen. Tamo sve deluje nestvarno počevši od najviše zgrade na svetu, veštački napravljena ostrva, skijanje i sneg u pustinji, kao i svi ostali sadržaji koje ova zemlja može da ponudi. Sve što ste nekad negde čuli da postoji, sigurno tamo možete da pronađete.

Detaljnije o mom doživljaju Emirata, možete pročitati u postovima na ovom linku.

MAJAMI

Moje prvo prekookeansko putovanje tokom studentskih dana bilo je upravo u Majami. Čim sam sletela tamo, zaljubila sam se u ovaj grad. Mislim da je ovaj grad doprineo mojoj opsednutosti palmama. Svaki dan boravka tamo sam bila nasmejana i srećna, čim ugledam palme, a vidite ih na svakom koraku.

Majami je grad iz snova – palme, sunce, plaža, blizina Kariba, noćni život i španski jezik dovoljni su razlozi što je to jedan od gradova u kom bih mogla da živim.

Čarima ovog grada jednostavno ne možete da odolite.

BAHAMI

Odlazak na Bahame je jedinstveno iskustvo koje sam doživela, s obzirom da sam tada prvi i (za sada) jedini put imala priliku da idem na krstarenje ooogromnim kruzerom. Tačnije, na krstarenje uopšte.

Ti brodovi su toliko fascinantni, što zbog svoje veličine, što zbog sadržaja koji nude. Oni bukvalno predstavljaju plutajuće gradove sa sve bioskopskim salama, pozorištem, sportskim terenima, bazenima, đakuzijima, diskotekom, različitim restoranima, bibliotekom, kazinom, spa centrom, teretanom i mnogim drugim sadržajima.

Taj ‘trip’ dok ste na brodu je toliki doživljaj, da ne znam ni kako da vam ga opišem. To jednostavno treba doživeti.

Sve gore pomenute zemlje i gradovi, a o kojima do sada nisam pisala definitivno zaslužuju posebne postove. Svako od ovih mesta stvarno ima šta da ponudi. Sva ova putovanja su mi među omiljenima i kao što sam gore već napisala u svaku zemlju bih se ponovo vratila, bez razmišljanja.

Ukoliko pored odmaranja na plaži i ispijanja koktela volite malo bolje da upoznate mesto u kom boravite, kao i njegovu okolinu, za bilo koju od ovih 5 destinacija da se odlučite nećete se pokajati, jer sve nude sadržajan boravak i mnogobrojne aktivnosti.

Ne mogu vam opisati koliko sam srećna i zahvalna što sam imala priliku da posetim sve zemlje koje sam do sada posetila. Smatram da su putovanja najbolja investicija. Ta iskustva doživljena tamo traju za ceo život. Stvari koje sam videla, naučila, spoznala o svetu, spoznala o sebi, stekla nova poznastva, probala nove stvari – sve su to stvari koje ispunjavaju dušu.

Koju od ovih destinacija bi najviše voleli da posetite?

1 Comment

  1. Sanjaaa
    December 8, 2017 / 12:10 pm

    Jao, pa ja sam se zaista odusevila, zaista si svetski putnik i bas se vidi da volis sve to, tako da cak i mene, koja nisam toliko ljubitelj napustanja svoje zone komfora, nateras da se zapitam sta propustam i da isplaniram sebi neki put..i to sto skorije

Leave a Reply

Instagram

13   56
14   119
10   75
16   152
6   102

Looking for Something?